| De wetenschapper als activist

De wetenschapper als activist

22 mei: aftrap MACADEMICS, podium voor ongehoorde wetenschap

Wetenschappelijke kennis kan de wereld veranderen. Maar veel kennis blijft ongehoord. Hebben wetenschappers de morele opdracht om hun kennis te delen en die in te zetten voor maatschappelijke verandering? Of is engagement een bedreiging voor wetenschappelijke neutraliteit? Over dit onderwerp  organiseert MACADEMICS op 22 mei een discussie-avond in Felix Meritis.

Een debat over de verhouding tussen activisme en onafhankelijkheid, mening en kennis, discussie en waarheidsvinding. Met hoogleraar duurzame ontwikkeling Pim Martens, die onlangs opriep tot meer ‘wetenschapsactivisme’; wetenschapshistoricus Raf de Bont; socioloog en filosoof Hans Harbers; en medisch entomoloog Bart Knols die enkele jaren geleden een bedrijf begon om malaria te bestrijden. De avond wordt geleid door radio- en televisiepresentator Pieter van der Wielen.

Deze avond is de aftrap van MACADEMICS, een podium voor wetenschappers met een maatschappelijke boodschap. MACADEMICS zal onder andere maandelijks een middag organiseren in de Kleine Entrée van Felix Meritis, waarop wetenschappers hun ideeen en inzichten kunnen pitchen.

De avond is georganiseerd door MACADEMICS i.s.m. Felix Meritis en mede mogelijk gemaakt door het v-fonds.

Woensdag 22 mei / Aanvang: 20:00 / Toegang: € 5,00 / Felix Meritis, Keizersgracht 324
Meer info: MACADEMICS.nl
Twitter: @MCDMCS

Metatalk webdesign